Angélique Schmeinck

Nederland heeft maar twee vrouwelijke meesterkoks, één daarvan is Angélique Schmeinck. Haar culinaire leven gaat veel verder dan de keuken: ze schrijft, presenteert, entertaint, experimenteert, adviseert, fotografeert en reist de wereld af om de grenzen van het culinaire te overstijgen. Met haar boeken, TV-programma’s, eetschilderijenluchtballonrestaurant en de Art & Eat activiteiten in haar culinaire galerie verdiept en verspreidt ze haar culisofie: de wijsheid van de keuken.

Op haar geheel eigen wijze verbindt Angélique kunst en ambacht, waarmee ze verbluffende nieuwe ideeën, gerechten en culinaire vergezichten aan een breed publiek voorschotelt.

Auteur kookboeken
Met negen smakelijke boeken op haar naam is Angélique een gerespecteerd en bekroond auteur. De
 Smaakvrienden serie, Impress Your Friends, en het samen met Peter Klosse geschreven Nieuwe Proefboek zijn haar meest recente titels.
Elke uitgave is meer dan een kookboek, omdat Angélique zich blijft richten op nieuwe benaderingen van ingrediënten, toepassingen, smaken en technieken.

TV
Dezelfde creatieve inspiratie is de basis voor de TV programma’s -The Taste of Cooking, Impress your Friends, Hollandse Keukenmeesters en Culi College- die ze de afgelopen jaren presenteerde bij de digitale TV zender 24Kitchen. Ook verzorgde ze de culinaire rubriek in het TV programma Melk & Honing bij de EO. In 2022 is Angélique jurylid in het succesvolle programma Masterchef, te zien op de streamingzender Viaplay.

Culinair theater
De liefde voor de podiumkunsten brengt haar naar theaters en evenementen door het hele land, waar zij met
culinaire intermezzo’s haar publiek de ogen opent voor ongekende smaakmogelijkheden. Die zelfs te proeven zijn in de vorm van een eetbaar schilderij.

Flavour design, culinaire colleges en smaakexposities, in haar atelier en culinaire galerie inspireert Angélique kunstminnende kookliefhebbers, amateur-gastronomen en foodprofessionals met andere ogen te kijken en met andere tongen te proeven in sessies vol kunstzinnig vakmanschap.

CuliAir Luchtballonrestaurant
Voor echte hoogvliegers die niet van gebakken lucht houden heeft Angélique
CuliAir Skydining bedacht: een restaurant in een heteluchtballon waarin hoog boven de aarde fantastische gerechten worden bereid met een vernuftig katrolsysteem in de hitte van de ballon zelf.

Een wetenschappelijke basis voor haar innovatieve denken op culinair gebied ontwikkelde ze tijdens haar opleiding aan het Centrum Ontwikkeling Creatief Denken (COCD).