CULI COLLEGE: FREESTYLE COOKING MET GROENTEN

Er wacht een wereld aan zinderende groenteavonturen op je!
Groente is sexy! Groenten zijn gezond, ze zijn altijd in de buurt en ze creëren op je bord en in je keuken meer mogelijkheden dan je ooit kunt uitproberen. De tijden vragen om groene innovaties en we weten allemaal best dat we meer moeten genieten van wat de natuur ons voorschotelt. De vraag is alleen: als groente zo sexy is, hoe houden we ons culinaire liefdesleven dan spannend, prikkelend en spontaan? Dat leer ik je met plezier in het Culi College: Freestyle Cooking Met Groenten. Een duurzame, open en vrije relatie waarbij elke ontmoeting naar meer smaakt… Wie wil dat nou niet?

Plantaardig Vaardig met Smaakvrienden
Freestyle cooking heeft alles te maken met creativiteit, inspiratie èn culinaire mindfulness. Ontdek hoe je met slimme mindmapping technieken steeds nieuwe inspiraties, combinaties en verrassende groentetraktaties tevoorschijn blijft toveren. Laat je vastgeroeste keukenrelaties los en stort je in wilde affaires met malse nieuwe smaakvrienden. Leer te spelen met smaken, bereidingen en recepten en ervaar zelf hoe simpel het is om je eigen unieke gerechten te blijven ontwikkelen. Jouw groene liefdesleven zal nooit meer hetzelfde zijn als jij straks Plantaardig Vaardig voor je koelkast of op de versafdeling staat.

Breng je eigen groenteromances naar nieuwe kookpunten
In het Culi College Freestyle Cooking met Groenten leer je voor eens en voor altijd hoe je in no time compleet nieuwe groentegerechten creëert en bereidt. Je nieuwe inzicht in sterke smaakcombinaties en culinaire succesfactoren maken je vrijer om vol zelfvertrouwen uit die comfortzone te dansen.

Waarom je het Culi College ‘Freestyle Cooking’ met groenten niet mag missen…

 • Omdat je smaakcombinaties proeft met groenten die je nooit meer zult vergeten.
 • Omdat je na dit college weet hoe je culinair mindmap maakt en meer begrijpt over smaak en culinaire succesfactoren.
 • Omdat je iets leert waar je de rest van je culinaire leven plezier van zult hebben.
 • Omdat je leert uit je culinaire comfortzone te stappen waardoor je blijft bruisen van nieuwe, smaakvolle ideeën!

Programma
Na ontvangst met aperitief en appetizer neem ik je stap voor stap mee in de wereld van groenten langs de basics, de fundamenten, ingrediënten, de bereiding en de finesses.

Uiteraard proeven en genieten we zelf uitgebreid van onze creaties: alle groentevrienden en topcombinaties zijn uitgenodigd aan tafel.

 • Een voorspel met aperitief cocktail van groenten
 • Technieken en bereidingen: konfijten, poffen, grillen, glaceren en braden
 • Prikkelende fermentatie- en Japanse pickle technieken
 • Koude en warme sauzen op basis van groenten
 • Zwoele low en slow groente stoofgerechten
 • Speels verleiden met smaakcombinaties; Mediterraan, Aziatisch, Arabisch en Scandinavisch
 • Nagenieten met groenten in dessert en patisserie

Vul vrijblijvend het contactformulier in als je interesse hebt in het Culi College Freestyle Cooking met Groenten, wij houden je dan als eerste op de hoogte van data.

Indien er tickets beschikbaar zijn voor dit college, vind je die hier onder en in de webshop.