CULI COLLEGE VERSE KRUIDEN

Verras en vernieuw met pure smaakkracht
Met de juiste melange aan kruiden blaas je nieuw leven in zelfs je meest beproefde recepten. Toch is werken met kruiden een kwestie van subtiliteit, beheersing en savoir-faire: je moet goed weten wat je doet en wat elk afzonderlijk kruid te bieden heeft. In mijn Culi College Verse Kruiden geef ik je de kennis, maar vooral de smaakverbeelding die je nodig hebt om al hun pure, verbluffende smaakkracht in je voordeel te laten werken.

Vind verbinding en balans in plantaardige inspiraties
Kruiden kunnen harten stelen: de meest verfijnde smaakcomposities vinden hun verbinding en balans in de juiste mix van kruidige smaken. Ook de geur en de textuur van al die plantaardige inspiraties spelen een rol: je leert ze kennen, herkennen en volop tot recht komen in mijn kruidigste college tot nu toe.

Immense rijkdom en diepe intensiteit
We gaan samen aan de slag: spelenderwijs voer ik je mee langs de immense rijkdom die kruiden ons beloven. Ik laat je zien hoe je kruiden bewaart en hoe je ze gebruikt. Ik stel je voor aan smaakvrienden van beroemde en minder bekende kruiden. Leer het bladgroen filteren en kruiden blancheren terwijl je ziet hoe de juiste timing alle kruiden van de wereld het podium geeft dat ze verdienen. Zo stap je naar buiten met een compleet nieuw smakenpalet waar je mee blijft verbazen. De intensiteit van deze natuurlijk smaakinspiraties vind je terug in elk gerecht dat je voortaan serveert: het is verrassend eenvoudig als je eenmaal de geheimen van kruiden kent…

Een intieme kennismaking vol kruidige verrassingen

 • Leer bekende en ongekende kruiden kennen in al hun geuren, kleuren en smaken
 • Ontdek nieuwe toepassingen en beproefde technieken, zoals bladgroen filteren, blancheren, drogen, infuseren, aromatiseren en marineren
 • Stel aan de hand van je eigen unieke smaak een verse of gedroogde kruidenmix samen: Provençaals, Italiaans, Aziatisch, Arabisch, of…
 • Maak kennis met krachtige combinaties en de lekkerste smaakvriendschappen

Programma
Na ontvangst met aperitief en appetizer neem ik je stap voor stap mee in de kruidenwereld langs de basics, de fundamenten, ingrediënten, de bereiding en de finesses.

Uiteraard proeven en genieten we zelf uitgebreid van onze creaties: alle kruidige smaakvrienden en topcombinaties zijn uitgenodigd aan tafel.

 • Aperitief/ cocktail met verse kruiden
 • Verse kruiden in koude sauzen: dressing, olie, mayonaise, moussaise, salsa’s
 • Kruiden in bouillons, soepen en warme sauzen
 • Kruiden combinaties met salades en groenten
 • Mediterrane, Aziatische, Arabische smaakcombinaties
 • Verse kruiden in dessert en patisserie

Vul vrijblijvend het contactformulier in of schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij houden je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor de Culi-Colleges en Art & Eat tastings.

CULI COLLEGE SPECERIJEN

Discover the Spice of Life
Specerijen zijn de oorzaak geweest voor complete oorlogen. Wie de magie van specerijen eenmaal in de vingers heeft zal begrijpen waarom. Gelukkig is vandaag een reisje naar de toko of zelfs de supermarkt genoeg om een schat aan subtiele smaakeffecten de keuken in te halen. Maar wat doe je met die wereld aan exotische smaken, geuren en kleuren? In mijn Culinaire Workshop Specerijen laat ik je het zien, voelen en vooral proeven.

Tovenaarsleerling
Zodra je begrijpt wat specerijen onderscheidt van kruiden, breng je er een heerlijke nieuwe diepgang mee aan in je eigen kookstijl. Je gerechten worden gelaagd en geraffineerd door de juiste combinaties en contrasten aan te brengen. Leer de geheimen kennen en ga als een ‘tovenaarsleerling’ aan de slag met een snufje, schilletje, zaadje, korreltje en een vleugje…
Ik laat je niet alleen zien hoe je specerijen inzet in je kookkunst, maar leer je ook hoe je ze bewaart, vijzelt, maalt, roostert en nog veel meer…

Ga mee op wereldreis langs exotische geuren, kleuren en smaken

 • Ontdekken en proeven van bekende en minder bekende specerijen in al hun geuren, kleuren, smaken
 • Een beknopte masterclass in toepassingen, technieken en verwerken van specerijen, zoals drogen, roosteren, mijoteren, vijzelen, infuseren, aromatiseren, marineren
 • Naar eigen smaak en inzicht jouw unieke specerijenmix samenstellen, zoals vadouvan en Indiase kruidenmelange, Marokkaanse ras-el-hanout, Chinees vijfkruidenpoeder en kerrie
 • Waar combineer je ze mee: wat zijn de smaakvrienden en ultieme smaakcombinaties met bepaalde specerijen?

Programma
Na ontvangst met aperitief en appetizer neem ik je stap voor stap mee in de specerijenwereld langs de basics, de fundamenten, ingrediënten, de bereiding en de finesses.

Uiteraard proeven en genieten we zelf uitgebreid van onze creaties: alle spicy smaakvrienden en topcombinaties zijn uitgenodigd aan tafel.

 • Aperitief cocktail met specerijen
 • Specerijen in koude sauzen: dressing, olie, mayonaise, moussaise, salsa’s
 • Specerijen in bouillons, soepen en warme sauzen
 • Specerijen combinaties met salades en groenten
 • Mediterrane en Aziatische smaakcombinaties
 • Specerijen in dessert en patisserie
 • Specerijenlikeur

Vul vrijblijvend het contactformulier in of schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij houden je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor de Culi-Colleges en Art & Eat tastings.

CULI COLLEGE BOTANISCHE GASTRONOMIE

Verborgen schatten van Moeder Natuur
Er is steeds meer aandacht voor groene, gezonde en vaak vergeten elementen voor vernieuwende gerechten. Met groenten en fruit, kruiden en specerijen kun je heel veel doen, maar botanicals verdienen ook absoluut de volle aandacht. Botanicals zijn kleine, maar o-zo-pure smaakcadeautjes van Moeder Natuur. De botanische keuken brengt niet alleen de vitaliteit van het natuurlijke, maar ook een appetijtelijke, bijna kinderlijke verwondering. Koken met bloemen, vers geplukte kruiden en verborgen specerijen – hoe heerlijk is dat!?

Special touch
Ongewone smaken, totaal onverwachte touches en een prikkelend avontuur. Botanicals zijn een zalige manier om steeds opnieuw een speelse draai aan je beproefde recepten te geven. Ik neem je mee langs de beroemde, maar vaak vergeten evergreens als lavendel, kamille, vlierbloesem, verveine en friszuur citroengras. Ook laat ik je zien welke botanische plant power er schuilt in minder bekende juweeltjes zoals sumak, duizendblad, hibiscus, pandanblad, peaflower en de Chinese mahonieboom. Een groen avontuur roept – ga je mee?

Na mijn Culinair Workshop Botanicals kijk je met een vernieuwde blik naar de schatten van de natuur. Ontdek een nieuw arsenaal aan pure schoonheid en gezonde smaken. Vanaf nu worden al je gerechten als een verfrissende wandeling door een inspirerend boslandschap!

Wandel mee langs de schatkamer van Moeder Natuur

 • Ontdek botanische planten, kruiden, bloemen en meer in een scala aan geuren, kleuren, en smaken
 • Zie en proef de toepassingen, technieken en verwerkingen van botanicals, zoals infusie, inleggen, drogen, aromatiseren, marineren, of fermenteren
 • Ik stel je voor aan botanische smaakvrienden, zodat je zelf steeds een nieuw krachtig samenspel serveert

Programma
Na ontvangst met aperitief en appetizer neem ik je stap voor stap mee in de wereld van botanicals langs de basics, de fundamenten, ingrediënten, de bereiding en de finesses.

Uiteraard proeven en genieten we zelf uitgebreid van onze creaties: alle seizoen botanicals smaakvrienden en topcombinaties zijn uitgenodigd aan tafel.

 • Aperitief cocktail met botanicals
 • Infusies, thee, likeur, extract, siroop, olie
 • Botanicals in dressings, koude en warme sauzen
 • Live cooking performance met wereldse appetizers, zowel hartig als zoet met toepassingen van de gedroogde en verse botanicals zoals de seizoenen ze bieden

Vul vrijblijvend het contactformulier in of schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij houden je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor de Culi-Colleges en Art & Eat tastings.

Indien er tickets beschikbaar zijn voor dit college, vind je die hier onder en in de webshop.