SAUSCOLLEGE 

Iedereen heeft wel een favoriete saus, waarmee elk gerecht nog net even lekkerder en specialer wordt. Niet zo verwonderlijk, want er zijn oneindig veel sauzen op de wereld. Om dat enorme scala eer aan te doen organiseren wij enkele keren per jaar een Sauscollege. Om je liefde voor koken en creativiteit nieuw leven in te blazen!
In de Culinaire Galerie, waar kunst en ambacht elkaar aanraken, zijn de muren letterlijk gesausd met smakelijke voorbeelden.

Sauzen verbinden
Sauzen. Romig, krachtig, soepel, of subtiel. Sauzen maken of breken een gerecht. De saus is een onderschat wapen in het arsenaal van de culinaire geest. Sauzen, gebonden of ongebonden, kunnen binden en verbinden: ze vormen een brug waarlangs de componenten van een gerecht tot elkaar komen.

Sauzen brengen balans, harmonie, raffinement en de haast ongrijpbare finishing touch waarmee een gerecht verandert in een geheel. Ook visueel bepaalt de juiste saus het gerecht.

Smeuïge voltreffers
Toch vinden veel mensen sauzen lastig. Ingewikkeld om te bedenken, moeilijk om te maken en haast onmogelijk om precies op de juiste manier op tafel te krijgen. Herkenbaar? Dan is het Sauscollege een smeuïge voltreffer.
Eenmaal geproefd van die zelfgemaakte fonds, vinaigrettes, salsa’s, espumas en sabayons wil je nooit meer anders. Je gasten trouwens ook niet!

Ontdek een wereld vol sausgenot!
Het Sauscollege vormt een inspirerende reis langs basissauzen, klassiekers, nieuwe saustechnieken en avontuurlijke creaties. Met zowel koude als warme sauzen, hartig en zoet, op basis van groenten, kruiden, plantaardige ingrediënten, vis, schaal- en schelpdieren, vlees, gevogelte…

Stap voor stap neem ik je mee in de bereiding van de sauzen, de fundamenten, ingrediënten, de bereiding en de finesses. Daarna volgt een uitgebreide proefsessie met verschillende componenten van zowel groenten, vis, schaal- en schelpdieren, vlees en / of gevogelte om te ontdekken waar de saus een verrassende smaakvriendschap mee aangaat. Alle smaken en componenten vormen samen het diner…

Stap naar buiten als een rijker mens, met een schat aan heldere, overzichtelijke en onvergetelijke receptuur op zak voor blijvend sausmeesterschap.

Data
Op dit moment zijn er nog geen nieuwe Sauscolleges gepland.

Tarief
145,00 Euro per Culi College
All-in: college, lunch of diner, gerechten, dranken, recepturen, btw.

Vul vrijblijvend het contactformulier in of schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij houden je als eerste op de hoogte van nieuwe data voor de Culi-Colleges en Art & Eat tastings.

Cadeaubon
Wil je iemand verrassen met een digitale cadeaubon voor een willekeurige activiteit in de Culinaire Galerie, stuur dan een bericht via het contactformulier.

Indien er tickets beschikbaar zijn voor dit college, vind je die hier onder en in de webshop.